Közpénzből készült fideszes plakátok miatt nyomoz a rendőrség Miskolcon

Közpénzből készült fideszes plakátok miatt nyomoz a rendőrség Miskolcon

Elindult a nyomozás a miskolci Fidesz plakátnyomtatási ügyében – adta hírül a Népszava

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság nyilvánosságra hozott határozatából kiderül, hogy a kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt, a helyi LMP-s vezető feljelentése nyomán.

Az önkormányzat cége, a Miskolc Holding ugyanis a tavalyi önkormányzati választás után, amelyet az ellenzék nyert meg, belső vizsgálatot folytatott le, és kiderült, hogy a kampány során az Alakszai Zoltán jegyző - mellesleg fideszes polgármesterjelölt - vezette városháza és a pártszervezet a város nyomdájából rendelt fideszes propaganda-anyagokat, amelyeket aztán a Miskolci Kulturális Központtal, illetve város egyik közalapítványával fizettettek ki.

Közpénzből fizette volna a miskolci Fidesz a kampányplakátokat?

Lezárta a belső ellenőrzést az ellenzéki vezetésű miskolci önkormányzat, amely alapján - állításuk szerint - az derült ki, hogy a helyi Fidesz az adófizetők pénzéből finanszírozta a 2019-es önkormányzati választási kampányplakátjait. A miskolci hírportál, a Minap szerint a vizsgálat azt állapította meg, hogy a plakátokat a Miskolc Holding Zrt.

A városi cégnél történtekkel eredetileg a miskolci rendőrség foglalkozott volna, de elfogultságra hivatkozva a saját kizárását kérte az ügyből, így a nyomozást végül a kazincbarcikai rendőrség kezdte meg.