Be volt drogozva a varsói buszsofőr, aki csuklós busszal lezuhant egy felüljáróról

Be volt drogozva a varsói buszsofőr, aki csuklós busszal lezuhant egy felüljáróról

Amfetamin hatása alatt volt a lengyel fővárosban karambolozó buszvezető, akit ezért közlekedési katasztrófa okozásával gyanúsítottak meg - közölte a varsói kerületi ügyészség szóvivője pénteken, az előző napi szerencsétlenség kapcsán.

A varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszának csütörtöki balesetében egy asszony meghalt, négyen súlyosan megsérültek. A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

A kábítószer jelenlétét a sofőr szervezetében toxikológiai vizsgálat mutatta ki. A baleset okozásáért és a kábítószer-birtoklásért és -fogyasztásért akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható - közölte a szóvivő.

A buszsofőr, akit könnyebb sérülésekkel kórházban kezelnek, a kihallgatás során nem ismerte be bűnösségét. Elmondta: nem emlékszik a baleset pillanatára, csupán azt tudja felidézni, hogy később az egyik utast próbálta menteni.

Itt látható a baleset:

Az ügyészség a buszvezető előzetes letartóztatását fogja kezdeményezni.

A PAP hírügynökség emlékeztetett: a varsói tömegközlekedésben a műszak elején a sofőröknél az alkoholszintet mérik, drogtesztet viszont nem végeznek. Ilyen vizsgálatot a szokásos közúti ellenőrzések során sem végeznek Lengyelországban.