Rendőröket küldtek az Orbán ellen dudával tiltakozókra Budapesten

Rendőröket küldtek az Orbán ellen dudával tiltakozókra Budapesten

A mai napon a Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum által hirdetett dudálós eseményen olyan dolog történt, amely egy normálisan működő demokráciában elképzelhetetlen – közölte Szél Bernadett hétfő esti közleményében, amiben azt írta,

a Clark Ádám téren békésen közlekedő, politikai nemtetszésüket dudálva kifejező tömeget sorra kezdték igazoltatni a rendőrök, majd pedig több autós - köztük Szél Bernadett - ellen szabálysértési eljárást indítottak "indokolatlan hangjelzés elkövetése" miatt.

A Momentum, Szél és Hadházy szerint ugyanakkor a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, a békésen dudálás - a forgalom akadályozása nélkül - pedig egyértelműen ennek minősül.

A tüntetők már másodjára vonultak fel, az első alkalom attól lett különösen emlékezetes, hogy egy sérült fideszes provokátor felfeküdt Hadházy Ákos motorháztetejére és azt kiabálta, hogy elütötték.

Egyébént Hadházy azt írta a mai tüntetés után, hogy őt nem tudták megbüntetni, mert valódi dudaszó helyett hangszórón hallgatott egy dudálós felvételt, ezzel pedig nem sértette meg a KRESZ-t.

A demonstrálók célja, hogy Orbán Viktor a Várban is hallja a politikája ellen tiltakozók hangját.