Most Donald Tusk családjáról hazudott az álhírgyártó kormánysajtó

Most Donald Tusk családjáról hazudott az álhírgyártó kormánysajtó

Miután az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk beszólt Orbán Viktornak, a lakájmédia egyből visszatámadott - nem mintha bármi tétje is lenne, de a fideszes tábornak jól megmondták, a lengyel politikus nagyapja náci katonaként szolgált a II. világháborúban. 

A volt kommunista Stefka István által vezetett Pesti Srácok „Az a Tusk nácizza Orbánt, akinek a nagyapja valóban náci kollaboráns volt” címmel jelentett meg egy írást, majd közöltek egy képet is, amelyen szerintük az egyik ember Tusk nagyapja. Aztán persze a lakájmédia minden kiadványa, sőt, még a köztévé is átvette szemlézte a hírt.

Csakhogy a Pesti Srácok nem írt igazat - most sem.

Es akkor jojjon egy kis alkalmazott hadtortenelem, illetve alhir-vadaszat. A mai Magyar Nemzet lehozta a Pesti Srácok...

Közzétette: András Rácz – 2020. április 18., szombat

Rácz András, a Political Capital elemzője fejtette meg a fake news feladványt. A kép a demotywatory.pl oldalról származik, de ugyanakkor a Bundesarchiv gyűjteményében megtalálható a fotó eredetije, csak levágták róla a dátumot, ami viszont 1939-et mutat. 

Egyébként az, hogy Donald Tusk nagyapja, Jozef Tusk 1944 augusztusa és októberre között a Wehrmacht besorozott katonája volt, az már a 2005-ös lengyel elnökválasztási kampányban is előkerült.