A 60 ezres kézfertőtlenítőt képernyőre tűző ATV-vel szemben is eljárás indul

A 60 ezres kézfertőtlenítőt képernyőre tűző ATV-vel szemben is eljárás indul

Versenyfelügyeleti eljárás indult az ÉkszerTV egyik, kézfertőtlenítőt is értékesítő műsora miatt, a műsort készítő Emporia Style Kft.-vel, és a műsort közzétevő ATV Zrt.-vel szemben – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az ÉkszerTV azt a benyomást keltette, hogy a termékekre meghirdetett kedvezményes ár korlátozott időre szól, vagyis gyors döntésre késztetett, így a vevők nem tudtak körültekintően tájékozódni. Valószínűsítették továbbá, hogy az eredeti árat nem is alkalmazta a hirdető, az ATV Zrt. pedig tisztában volt azzal, hogy a műsorok torzíthatják a fogyasztói magatartást. A hirdetések ráadásul a járványveszély miatt sokakhoz eljuthattak, és sokak érdeklődését fölkelthették – hangsúlyozta a GVH.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot egyelőre csak valószínűsítik, az eljárás megkezdése nem jelenti annak megállapítását.

Lapunk korábban már beszámolt arról, a – jellemzően az idősebb korosztályhoz tartozó – nézők megtévesztésére Ékszer TV-vel szemben már másfél éve zajlik a versenyfelügyeleti eljárás.

Másfél év alatt sem végzett a Versenyhivatal az Ékszer TV-vel szembeni eljárással

2018 szeptembere óta zajlik versenyfelügyeleti eljárás az ATV-n látható Ékszer TV nevű műsor kiadójával szemben a Gazdasági Versenyhivatalnál, de ennek a mai napig nincs eredménye - tudta meg az Alfahír a GVH-tól. Lapunk még ugyancsak 2018 szeptemberében írt leleplező cikket arról, milyen tényszerű hazugságokat tapasztaltunk az ATV-n napi rendszerességgel órákon át látható műsorban, ami kifejezetten az idős embereket célozza meg.