Ez nem egy sima hóesés: a MÁV felkészült a koronavírus-járványra

Ez nem egy sima hóesés: a MÁV felkészült a koronavírus-járványra

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzésére - közölte a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága szerda este az MTI-vel.

Azt írták: A MÁV állandó kapcsolatban van a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon.

Ez többek között azt jelenti, hogy naponta többször fertőtlenítik, tisztítják a személykocsik kilincseit és fogantyúit, és a mellékhelyiségeket - bár ez elvileg napi rutin.

A tájékoztatás szerint egyébként "hatóság által kötelezően előírt intézkedés jelenleg nincs érvényben, az alapvető higiéniai előírások betartásán túl így nincs szükség beavatkozásra".

Az előkészületek zajlanak, felkészítik a munkavállalókat, sőt, a jegyvizsgálóknak jelenleg is rendelkezésére áll kéztisztító- és fertőtlenítőszer. A nemzetközi forgalomban résztvevőket ezen felül orvosi szájmaszkkal látták el, amelyből nagyobb készlet beszerzését is előkészítik. A MÁV ezenfelül minden segítséget megad a hatóságoknak.