Nem egy ellenzéki tábla teszi alkalmatlanná a magyar parlamentet

Nem egy ellenzéki tábla teszi alkalmatlanná a magyar parlamentet

Lehet elítélni Hadházy Ákos tábláit, és lehet sajnálni a zavarban lévő Orbán Viktort is, ugyanakkor az nem állítható, hogy az ellenzéki képviselő akciói építik le a magyar parlamentarizmust. Már csak azért sem, mert ha a teremben lévő politikusok nem közvetítik az eseményeket a plenáris ülésről, jószerivel a média sem nagyon tudja azt bemutatni a nyilvánosság felé. 

Ezeket a szabályokat tovább szigorította Kövér László házelnök. Most így néz ki az újságírói munka a magyar demokrácia templomában (a 444 videója az országgyűlési karámban készült, ugyanez a helyzet a Képviselői Irodaházban is): 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ag0YcR1kD0M.jpg?itok=G6yaklb5","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=ag0YcR1kD0M","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A másik lehetőség - ahogy azt az N1TV esetében látjuk - az utca. Persze, amíg nem hoznak szabályt arra, hogy nem szólítható meg egy (kormánypárti) országgyűlési képviselő az utcán (sem).

Amúgy az őszi ülésszak kezdete előtt, múlthét szerdán sikerült még jókat beszélgetni fideszes parlamenti képviselőkkel egy-egy bizottsági ülést követően. Még őszintének is tűntek.