A szekszárdi ellenzék csak a választások után plakátolhat

A szekszárdi ellenzék csak a választások után plakátolhat

Nehezített pálya. Nehéz nem szándékosságot felfedezni benne.

A hivatali packázás eredményeként valószínűleg már csak az október 13-án esedékes választások után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék – írja a Magyar Hang.

A lap úgy értesült: Bomba Gáborék (ellenzéki polgármesterjelölt) korábbi kérelmét a fideszes vezetésű önkormányzat kavarta el „véletlenül”, most pedig azt kérik tőlük, pontosan nevezzék meg a villanyoszlopokat, ahova hirdetést akarnak kihelyezni.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ebben a választási kampányban már nem is kap engedélyt a plakátolásra az összes ellenzéki párt – kivéve a Mi Hazánk –  támogatásával induló Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) – számol be a Magyar Hang.

„Az Éljen Szekszárd Egyesület augusztus 29-én adta be hozzájárulási kérelmét a plakátok kihelyezésére, amit a jegyző »véletlenül« a Polgármesteri Hivatal egy olyan igazgatóságának (Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság) adott át, ami nem volt illetékes az ügyben. Csak két héttel később, szeptember 12-én kapott a szervezet – postai úton – értesítést arról, hogy ők nem illetékesek az ügyben, ezért nyújtsuk be kérelmünket újra az általuk megnevezett osztálynak, ami egyébként az igazgatóság irányítása alatt áll” – mondta Bomba Gábor a Magyar Hangnak.

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint szeptember 20-án küldött újabb levelében már azt írta az igazgatóság, hogy bár ügyüket továbbították az illetékes osztálynak, azt javasolják: mégis nyújtsanak be új kérelmet, amelyben pontosan megnevezik, a város mely villanyoszlopaira szeretnének plakátokat helyezni. Ugyanakkor Bomba Gábor szerint a kérés teljesíthetetlen, mert

„ha új kérelmet nyújt be, az önkormányzat újraindítja az ügyintézési határidőt, ami az itt szokásos 30-60 nappal számolva jócskán az október 13-i választások után bírálnának el.”

A Helyi Választási Bizottság első fokon a plakátok eltávolítására kötelezte az ellenzéki szervezetet. A döntés nem jogerős, az Éljen Szekszárd Egyesület fellebbezett. Az önkormányzat emberei azonban megkezdték a plakátok eltávolítását.

Az Éljen Szekszárd Egyesület színeiben induló jelöltet a Momentum, az MSZP-Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

 

Pécsi Ítélőtábla: a szekszárdi polgármester törvénysértően tett kampánytevékenységgé egy tanévnyitót

A szekszárdi ellenzéki jelölt, Bomba Gábor fordult panasszal az illetékes választási bizottsághoz, azzal, hogy szerinte Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere törvénysértő módon kampányolt egy iskolában. Noha a bizottság vizsgálat nélkül elutasította panaszát, a Pécsi Ítélőtábla, amihez az elutasítás miatt fordult, kimondta, hogy