Havas Henrik nem beszélhetett Rogán luxustáskájáról az ATV-ben, nehogy rosszul járjon a csatorna

Havas Henrik nem beszélhetett Rogán luxustáskájáról az ATV-ben, nehogy rosszul járjon a csatorna

Megkérték, hogy ne beszéljen az ATV-ben Rogán Antal több százezres luxustáskájáról, és végül tényleg nem hozta szóba; az indoklás szerint a reklámpénzek kerültek volna veszélybe, ha a baloldalinak tartott televízióban a propagandaminisztert támadják – erről maga Havas Henrik beszélt az N1TV Exkluzív című műsorában.

Emlékezetes, hogyan végezték ki az ATV-ben Havas Henriket, miután 2017-ben kiderült, hogy könyvet ír Vona Gábor akkori Jobbik-elnökről. Az újságíró-műsorvezetőt szexuális zaklatással vádolták meg, majd meglepő gyorsasággal távolították el az ATV-től, noha valódi zaklatást azóta sem bizonyítottak rá.

Havas szerint az ellene folyó kampány tanulsága, hogy a NER-ben bárkivel megtörténhet ilyen karaktergyilkosság, aki a rendszerrel szemben halálos bűnt követ el (például könyvet ír egy ellenzéki pártelnökről).

Az ATV az ügy kirobbanása után egy közleményt adott ki arról, hogy vizsgálatot folytattak le, és ennek nyomán nem hosszabbítanak szerződést Havas Henrikkel. Havas azonban állítja, hogy sem őt, sem kolléganőit nem hallgatták meg arról, mi történt pontosan.

A dolog pikantériája pedig az, hogy a műsorvezető elbocsátása után nem sokkal közel 760 millió forint állami támogatást kapott az a Szent Pál Akadémia és az a Hit Gyülekezete, ami az ATV-tulajdonos Németh Sándorhoz köthető.

Havas az N1TV stúdiójában arról is beszélt, hogy egykori ATV-s műsorában, a Havas a pályán-ban Szlazsánszky Ferenc szerkesztő kérésére nem hozhatta szóba Rogán Antal luxustáskás ügyét, noha az akkor indokolt lett volna egy ellenzéki tévében. Azt mondta, a szerkesztő a tévének juttatott hirdetések megnyirbálásától félt, mert úgy ismert, hogy az állami reklámok kiosztása –így számos sajtótermék burkolt finanszírozása- Rogán területe.

„Az ATV nagyon jóban van a Fidesz-kormánnyal, ezt ügyesen csinálták”

- fogalmazott Havas Henrik.