A Jobbik bérlakásokat adna a fiataloknak

A Jobbik bérlakásokat adna a fiataloknak

Akciót hirdetett Budapest belvárosában a Jobbik és az ifjúsági tagozata. A párt országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel szerint az egyre magasabb albérletárak miatt rengeteg magyar család megélhetése került veszélybe.

Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy lassan nincs olyan vidéki nagyváros, ahol 100 ezer forint alatt lenne egy átlagos albérlet díja, míg Budapesten az utóbbi néhány évben 30-50%-kal drágult a bérlés költsége.

Az ellenzéki párt éppen ezért meghirdette a MI VÁRUNK nevű programját, amelynek értelmében pl. megvizsgálnák az adott kerületben/településben átlagban mennyibe kerül a lakásbérlés. Ezután néznék meg, hogy mekkora a család jövedelme. Ettől függően állapítanának egy lakhatási támogatást, amelyet egy újonnan bevezetett, digitális utalványon folyósítanának.

Ennek mértéke a havi 30-40 ezer forintot is elérhetné akár.

„a legnagyobb gond az, hogy semmit sem kezd ezzel a problémával a kormány, éppen ezért szeretnénk elérni, hogy egy átfogó bérlakás-építési- és otthonteremtési programmal végre induljon el a megfizethető áru bérlemények kivitelezése”

– tette hozzá a Jobbik politikusa.

Z. Kárpát szerint van megoldás a lakhatási problémákra, ezért szeretnék a szélesebb közvéleményt is tájékoztatni a programjukról.

„Nekünk van megoldásunk a lakhatási problémák és a magas albérletárak mérséklésére”

– hangsúlyozta a képviselő.

A sajtótájékoztató alatt a párt ifjúsági szervezetének tagjai, kuponokat osztogatott a járókelőknek, amellyel arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a Jobbiknak kész terve van a lakhatási problémák megoldására.

A Jobbik IT részéről Tóth Nóra Tímea hozzátette, hogy óriási társadalmi probléma fenyegeti hazánkat annak révén, hogy többszázezer fiatal hagyta el az országot. Többek között amiatt, hogy nem tudott saját életet kezdeni, amelyben óriási szerepe van annak, hogy megfizethetetlenné váltak az albérletek.

„Mi azt szeretnénk, ha kialakulna egy olyan bérlakásprogram, amelynek köszönhetően minél több fiatalt itthon tudnánk tartani és a jelenlegi albérletárak feléért-harmadáért tudnának bérelni lakást. Ha később ott szeretnének maradni ebben a lakásban, akkor évek múltán meg is vásárolhatná töredék áron ezt”

– emelte ki Tóth Nóra.