„Említésre sem méltó dolog” - Palkovics a SZTAKI szív alakú ágyáról

„Említésre sem méltó dolog” - Palkovics a SZTAKI szív alakú ágyáról

A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is megszólalt az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (SZTAKI) szív alakú ággyal berendezett, már nem létező szobájával kapcsolatban. A szobáról egyébként először a kormánypárti bulvársajtó írt.

„Én biztos, hogy nem vennék piros színű ágyat, sőt, ilyen alakú ágyat sem, nincs ilyesmire semmi szükség. De ez a szerintem egyébként említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy, arra mindenképpen alkalmas, hogy az MTA SZTAKI-t – az Akadémia kutatóintézet-hálózatának az egyik legkomolyabb, nemzetközileg is elismert kutatóintézetét -, lejárassa. A kérdés az, hogy kinek áll érdekében, hogy a SZTAKI-t lejárassa? Az első triviális válasz, hogy a kormánynak. De ha megnézzük ennek egy kicsit a részleteit, ha kontextusba helyezzük, átgondoljuk ezt a dolgot, arra a következtetésre jutunk, hogy nem a kormánynak az érdeke”

- mondta Palkovics az ATV-nek.

A minisztertől azt is megkérdezték, hogy tudta-e a piros ágyas szoba nyitókódját.

„Most gondolkodom rajta, hogy adtak-e nekem bármilyen titkos kódot, amikor a 2000-es évek elején beléptem oda. Úgy emlékszem, hogy nem adtak. Azt tudtam, hogy a SZTAKI-nak van egy uszodája, van egy orvosi szobája, de arról a szobáról, ilyen létesítményről nem volt tudomásom. De már ma sincs ez a valami, és nem is volt hozzá titkos kód, legalábbis így hallottam az egyik SZTAKI-s kollégától”

- fejtette ki.

Arra is reagált, hogy az MTA vezetése vizsgálatot rendel el a szoba ügyében.

„Nem tudom, mit vizsgálnak. Persze, biztos lehet vizsgálódni”

- vélekedett.

Benézte a fideszes propagandakiadvány: rég nem létező helyiséget mutogattak létezőként | Alfahír

Reagált az MTA SZTAKI a fideszes „morális fölényű" bulvárújság sci-fit megszégyenítő „cikkére". Közleményükből, melyet a 444 szemlézett, kiderül, soha nem létezett szexuális együttlétekre berendezett szoba a SZTAKI-nál. A kommüniké azt elismeri, hogy