Az MSZP nem mondatja le a választókat lepatkányozó Bangónét

Az MSZP nem mondatja le a választókat lepatkányozó Bangónét

Teljesen egyértelmű, hogy a szocialista politikusnő a szavazókat minősítette.

Mély hallgatás után az MSZP reagált az Indexnek a választókat lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó ügyében (ITT és ITT írtunk róla). A párt szerint a szókimondó szocialista politikusnő mondatán nincs mit mentegetni, „mert nyilván minden mondat rossz, ami ennyire félreérthető, félremagyarázható”, és ezért sem jár kitüntetés az MSZP-Párbeszédben. Ugyanakkor az MSZP szerint nem „egy félreérthető mondat” miatt támadják az összefogásukat, hanem mert „minden közvélemény-kutatás szerint a legnagyobb és legerősebb Európa-párti ellenzéki erő” az övék, és fél tőlük a hatalom. Ezt mondjuk pont a felmérések cáfolják, amely szerint a Jobbik csípheti meg a legtöbb helyet az EP-választáson az ellenzéki pártok közül.

Az MSZP nem vizsgálja Bangóné ügyét, mert a párt szerint a politikusnő egy Facebook-posztban „világossá tette” az álláspontját, és mindenkitől bocsánatot kért, akit akaratlanul is megbántott.

Bangóné: nem patkányoztam le a Fidesz-szavazókat | Alfahír

Bangóné Borbély Ildikó az Azonnalinak tagadta, hogy lepatkányozta volna az ATV csütörtök reggeli műsorában a Fidesz-szavazókat.

Az MSZP kérdésre megjegyezte: még azt a fideszes szavazót sem nevezték patkánynak, amelyik valóban harapott.

„Ilyet mi soha nem tennénk, azt viszont nagyon furcsának találjuk, hogy egy ilyen rosszul sikerült mondat nagyobbat fut, mint bármelyik gyalázatos fideszes ügy: a Pócs-ügy, a feleségverés, a Simonka-ügy, az Elios-ügy, stb. Az MSZP-Párbeszéd összefogást olyan aktivisták és politikusok alkotják, mint a megtámadott Torzsa Sándor, aki még az őt fojtogató, leköpő és megharapó fideszes szavazónak is megbocsátott. Sajnos a brutális fideszes támadót nem ítélte el hasonló vehemenciával a Fidesz”

- közölte a párt.

Az Indexnek arra a kérdésére, lesz-e következménye, amennyiben ez a kijelentés nincs összhangban a párt álláspontjával, az MSZP azt válaszolta:

„Ezt a kérdést - egy félreérthető mondat kapcsán - mindaddig értelmezni sem tudjuk, amíg a Fidesz padsoraiban olyan politikusok ülnek, mint a jogerősen elítélt Simonka György, vagy a cigányokat megfenyegető Pócs János.”

Bangóné Borbély Ildikó kijelentéseit az ellenzékinek számító kormánykritikus sajtó is egyöntetűen a szavazók minősítéseként értelmezte. Több újságíró, közéleti személy és politikus is elítélte a szocialista politikusnő szavait, többen pedig a lemondásra szólították fel.