Stummer János fóliasisakot küldött Orbán Viktornak

Stummer János fóliasisakot küldött Orbán Viktornak

A Jobbik képviselője szerint a kormány a gazdasági bevándorlók oldalára állt.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Stummer János szerint a kormány végzetes ostobaságot követ el azzal, hogy letagadja azt a tényt, hogy több tízezer gazdasági bevándorló van az országban.

Az ellenzéki párt alelnöke úgy fogalmazott:

A valóság, Orbán Viktor lázálmával szemben az, hogy a multinacionális cégek vonzáskörzetében rendre tele vannak a munkásszállók külföldi állampolgárokkal.

Hozzátette, hogy konténervárosokat építenek ezeknek az embereknek,

laktanyákat és más elhagyott épületeket adnak nekik használatba. Sokszor nem is a multinacionális cégek, hanem a magyar adófizetők pénzén.

A KSH adatai szerint az elmúlt években 86 ezer bevándorló érkezett hazánkba, miközben a Fidesz kommunikációja arról szól, hogy egyetlen bevándorló sem veheti el a magyarok kenyerét. Stummer János leszögezte, hogy függetlenül attól, hogy a kormány leszavazta a héten az ún. Magyar Kvótát, mindezek után is küzdeni fognak azért, hogy a magyar munkavállalók érdekei előrébb valóbb legyenek a gazdasági bevándorlókénál.

„Küzdeni fogunk azért a magyar kvótáért, amely szerint minden, legalább 10 embernél többet foglalkoztató magyarországi munkáltató kötelezve legyen arra, hogy legalább 90%-ban EU-s állampolgársággal rendelkező személyt alkalmazzon”

– tette hozzá Stummer.

A Jobbik alelnöke egyébként a sajtótájékoztató elején Orbán Viktor tegnapi programismertető beszédére reagálva alufólia-sisakot küldött a Hír TV és az M1 munkatársain keresztül a miniszterelnöknek. Úgy fogalmazott, hogy reméli nagy hasznát veszi Orbán Viktor és segíti majd átvészelni ezt a szellemileg nagy terhelést jelentő időszakot.