A Queen gitárosát megihlette a NASA új projektje, aminek megírta himnuszát

Sokak számára lehet emlékezetes a tavaly bemutatott, a Queen és Freddie Mercury életét feldolgozó Bohém Rapszódiából az a jelent, mikor az énekes szemrehányóan közli társaival, hogy nélküle semmire sem jutottak volna. Az egyszerű néző számára ekkor derül ki az is, hogy a gitáros Brian May amellett, hogy remekül bánik a húrokkal asztrofizikai doktorátussal is rendelkezik.

Most két szenvedélyét ötvözhette, ugyanis a NASA New Horizons nevű űrszondájának küldetéséhez írhatott himnuszt, ami kedden hajnalban átrepült a 2014 MU69, nem hivatalos nevén Ultima Thule nevű aszteroida felett, amely a Naprendszer eddig vizsgált legtávolabbi égitestje.

A szonda és az aszteroida találkozásának himnusza és az utat bemutató animáció az év utolsó napján került ki a Queen hivatalos YouTube-csatornájára.

Brian May - New Horizons (Ultima Thule Mix) [Official Music Video]

Celebrating the whole 12-year Journey of New Horizons probe. This is Brian's personal tribute to the on-going NASA New Horizons mission, which on New Years Day 2019 will achieve the most distant spacecraft flyby in history.

(Fotó: JHU Applied Physics Laboratory, Instagram)