A Vidi színeibe öltöztették a Fradi stadionját

De vajon mit szólnak ehhez a ferencvárosi szurkolók?

A Groupama Aréna mondhatni a zöld-fehérek szentélye, a Ferencváros labdarúgócsapatának otthona. Jogilag azonban a helyzet úgy néz ki, hogy a stadion hivatalos üzemeltetője a Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. (LUSS Kft.) A cég a Ferencvárosi Torna Club marketing ügynökségeként is működik, de szerződés szerint ők adják ki a stadiont nemzetközi futballmérkőzéseknek, illetve egyéb sport-, kulturális, üzleti és magánrendezvények lebonyolítására is.

Ettől függetlenül a zöld-fehér szurkolóknak különösen fájó lehet, hogy a szeretett klubjuk (amely ráadásul nem szerepelt jól az Európa-Liga selejtezőjében) által használt stadion a Vidi FC színeiben pompázik.

 

A székesfehérvári csapat egyébként a nemzetközi porondon nem is használhatja nemrégiben felvett, és a szurkolók haragját, bojkottját kiváltó új nevét, a MOL Vidit, mivel az UEFA rendelkezései ezt nem teszik lehetővé. A csapat a selejtezőben így Vidi néven fut, a MOL megnevezéssel csak a magyarországi szurkolók találkozhatnak - kérdés, tényleg megért-e súlyos százmilliókat ez a szerződés a részben állami tulajdonú, Hernádi Zsolt által vezetett cég részéről.