Védője szerint nincs Gyárfásra nézve bizonyító erejű irat a nyomozóknál

Gyárfás Tamás már visszakapta az útlevelét és a napokban Glasgow-ba utazik.

A húsz évvel ezelőtti merénylet megrendelésével meggyanúsított Gyárfás Tamás védője a lap szerdai számában közölte, hogy a teljes nyomozati iratcsomagot még nem kapták meg, még néhány irat, illetve hangfelvétel lehet a ki nem adott anyagok között. Az anyag döntő részét megkapták a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI), elsősorban azokat, amelyek a korábbi eljárást, az alapüggyel kapcsolatos nyomozást tartalmazzák, azonban a felbujtásra vonatkozó nyomozás esetében vannak visszatartott iratok - mondta. Hozzáfűzte, hogy ezt a védelem részéről megpanaszolta, de hétfő estig még nem jött válasz erre az ügyészségtől.

A Magyar Idők értesülései szerint az át nem adott dokumentumok között lehet annak a védett tanúnak a vallomása is, aki Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meg­gyilkolásának előzményeiről beszélt a nyomozóknak.

Bánáti János leszögezte, a nyomozati iratokkal, a bizonyítékokkal összefüggésben ő és ügyfele is csak azt követően fognak nyilatkozni, ha már a rendőrségnek megtették a szükséges észrevételeket.

A lap úgy tudja, Gyárfás Tamás visszakapta az útlevelét és a napokban Glasgow-ba utazik, ahol részt vesz az Európai Úszószövetség Bureau ülésén.

Kicsengette a 200 millát, már nincs nyomkövető Gyárfás Tamáson

Bánáti János azt mondta: Gyárfás Tamás már csütörtökön befizette az összeget. A bíróság is kimondta, Gyárfás Tamás már nincs lakhelyelhagyási tilalom alatt. Ugyanakkor időről időre be kell jelentkeznie a rendőrségen."Gyárfás Tamás személyi mozgásában már semmilyen módon nincs korlátozva, külföldre is utazhat, így nemzetközi kötelezettségeinek is eleget tud tenni"- tette hozzá az ügyvéd.