Montenegró már túl erős volt a magyar csapatnak

Egy győzelem, egy vereség.

Az egyértelmű volt, hogy a Montenegró elleni meccs nem olyan lesz, mint a tegnapi, ahol fölényes győzelmet aratott Magyarország Ausztrália felett.

Jól indult a parti, Ivovics lövését Nagy Viktor hárította, az ellentámadásból Angyal Dániel szerezte meg a vezetést. Petkovics egyenlített, de Zalánki találata után újra nálunk volt az előny.

Montenegró második emberelőnyét is gólra váltotta, majd Radovics találatával már 3-2 volt oda, ami az első negyed végeredményét jelentette.

A második gólgazdag, izgalmas menet volt, sokat javult a támadójátékunk. Vámos és Zalánki is hibátlanul lőtt, majd előbbi az ötméterest sem rontotta el, Manhercz is betalált, de Montenegró kapaszkodott, Vidovics kegyetlenül büntette Bedő Krisztián lemaradását, de Durdics és Janovics is betalált, a nagyszünetben végül 7-6-ra vezettünk.

A folytatás után fórban Zalánki növelte az előnyt, erre érkezett Drasko Brguljan válasza, majd Manhercz jött, ezután viszont Radovics és Misics, 9-9-cel fordultunk a záró akkordra.

Amit két montenegrói góllal indult, Spaics emberelőnyből, Janovics anélkül talált be, közben Lazovics hárította a magyar próbálkozást. Kétgólós hátrányban időt kért Märcz Tamás, utána góllal hoztuk a fórt, de Bátori és később Zalánki sem talált a kapuba.  Egy későbbi Emberelőnyben Vámos nem tudott gólt szerezni, Lazovics védett, a másik kapunál viszont Ivovics labdája bepattant Bátori kezéről, a vége 12-9 oda.

Holnap este 20 órától Japán a magyar csapat utolsó csoportellenfele.

(címlapfotó: Béli Balázs / Alfahír)