Hadházy: Schiffer sokmilliós perrel akadályozta a visszalépéseket, Schiffer szerint ez hazugság

Mi történt?

„Ez persze nyilvánvalóan képtelenség és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét”

mondta Hadházy a 24.hu-nak.

A lemondott társelnök arról is beszélt, hogy a Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat, így nem véletlen, hogy néhányan úgy viselkedtek, mintha a kormánypárt diktálna nekik.

„Tudok olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak a kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, így gyengítse a kormányváltás esélyét.”

Azt reméli, hogy az LMP-ben nem fizettek le senkit.

„Nem tudok bizonyítékot, és remélem, hogy nem. De mind az LMP-ben, mind a többi ellenzéki pártban is úgy politizálnak többen, mintha a Fidesz diktálta volna nekik. Az például nem nagyon történhetett másképp, mint fideszes megrendelésre, hogy Harangozó Tamás, az egyik legaktívabb és legszorgalmasabb jelölt csak a 16. lett az MSZP listán.”

Hadházy átgondolja, hogy milyen formában érdemes folytatni a politizálást, de nem fogja elengedni a dolgot. Az egyik legnagyobb problémának azt tartja, hogy az ellenzék nem tudta elhitetni, hogy meg akarja újítani az országot.

Schiffer: semmi nem igaz az egészből

Schiffer András az Azonnalinak azt mondta Hadházy nyilatkozatáról, hogy

„Semmi nem igaz az egészből.”

Ingerülten hozzátette, ő nem fenyegetett senkit perrel, saját maga miatt soha nem is indított pert, de most ezt fontolgatja Hadházyval szemben a kijelentése miatt.

Az ő sztorija úgy szól, hogy Sallai megkérdezte tőle, mi van akkor, ha a párt egyéni visszalépések miatt veszíti el az állami támogatást, jogilag számonkérhetők lesznek-e a jelöltek emiatt? Schiffer magánemberként elmondta a véleményét erről a kérdésről.

Később Sallai már jogászoktól hivatalosan is kapott szakvéleményt, de Schiffer szerint ez semmilyen esetben nem jelent felszólítást, vagy perrel való fenyegetést.

Végül szánalmasnak nevezte, hogy Hadházy a tegnapi eredmény után bűnbakképzéssel van elfoglalva.

(fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)