A kormányfő titkos dunaújvárosi látogatásáról: "Orbán eddig lopott, most hazudni jött ide"

A helyi Jobbik számonkérte a miniszterelnököt.

Pintér Tamás az Alfahírnek elmondta: ők nem kifejezetten az Elios-botránnyal kapcsolatban fejezték ki nemtetszésüket, hiszen abban Dunaújváros nem érintett, viszont szerinte náluk is hasonló módszerrel károsították meg a város, ahogy azt a többi településsel tette a miniszterelnök veje.

A Jobbik képviselője ugyanakkor emlékeztetett, hogy a Rosettum Kft. mutyiját szintén vizsgálta az OLAF, és továbbra is a levegőben lóg, hogy a csalás elleni hivatal visszafizetteti-e majd a dunaújvárosiakkal a 218 millió forintos uniós támogatást.

Szorul a hurok a fideszes városvezetés körül: A dunaújvárosi közvilágítás-mutyit is vizsgálta az OLAF

Az önkormányzati ügyekre rálátó forrásaink szerint a Rosettum Kft. által 2015 őszére kivitelezett, 255 millió forintos összértékű program is az OLAF látómezejébe került, és ez is szerepel ugyanabban a jelentésben, ami Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a kétes beruházásaival is foglalkozik, és amit a kormány mindenáron titkolni igyekszik a nyilvánosság elől.

Az ellenzéki párt helyi aktivistái emellett a Modern Városok Program visszásságaival kapcsolatban is számonkérték Orbán Viktort:

Pintér Tamás személyesen vonta kérdőre a miniszterelnököt arról, mit szól ahhoz, hogy a Dunaújvárosban ennek örve alatt szivattyúzzák ki a közpénzeket, ám a kormányfő nem méltatta válaszra.

A jobbikos honatya portálunknak felsorolta, mi mindennel hitegette eddig a Fidesz a Fejér megyei települést:

"Ígértek áruforgalmi csomópontot, új elektromos buszokat, 4 milliárdos útfelújítást, majd egy milliárdot víztisztításra, vízközmű hálózat fejlesztést, új buszpályaudvart, megújuló arborétumot, vidámparkot, és szállodát a múzeum helyére."

Pintér hangsúlyozta, hogy ezekből semmi sem valósult meg, így őszintén kíváncsi lett volna rá, milyen újabb hazugsággal a hóna alatt érkezett szerdán Orbán Viktor Dunaújvárosba, esetleg más célja volt a vizitnek:

"Csak nem a helyi strómanjaihoz jött e behajtani a hűségpénzt? Vagy a dunaújvárosi Modern Városok Projektből lenyúlt milliók utáni részesedést?"

Pintér arra is nagyon kíváncsi lenne, szégyelli-e magát a miniszterelnök dunaújvárosi párttársai helyett is, akik egy ekkora település lakosságát képesek anyagi érdekekből veszélybe sodorni, illetve korrupciós mutyik keretében megrövidíteni.

A Jobbik politikusa szerint Orbán nem Magyarország, hanem saját gyarapodásáért dolgozik, ám, mint fogalmazott:

"Orbán Viktornak és strómanjainak a szégyen mellett az elszámoltatásra is készülniük kell április 8-a után, a Jobbik ugyanis nem felejt és felelősségre von minden hazánkat és városunkat megkárosító gazembert".

Ezt gondolja Orbán a vejéhez kötődő korrupciós botrányról

A miniszterelnököt veje korrupciógyanús ügyéről kérdezte az N1TV. Szerinte az OLAF-jelentés azért készült, mert jó a Fidesz kampánya, de megvívják ezt a csatát is.