Hatalmas hullám sodort el egy fényképező magyar férfit az ír partoknál

A csodálatos ír partok okozták egy magyar férfi halálát - számol be a Blikk. A nemrég Galway-be költözött 30 éves budapesti férfi épp barátnőjével fedezte fel az ország természeti szépségeit, mikor egy sodrás magával ragadta.

Szombaton a férfi és barátnője az új otthonuktól 140 kilométerre fekvő Kilkee városkához utaztak, ahol a lenyűgöző látványt nyújtó sziklás tengerparton sétáltak.

A vidéken nem tanácsos elhagyni a kijelölt utat a helyiek szerint, mivel a táj gyönyörűségét adó Atlanti-óceán itt mutatja meg igazán az erejét és az óriási hullámok nagyon veszélyesek lehetnek. Főleg mostanában, hiszen az előrejelzések szerint a területen 50-70 kilométer per órás szél is előfordul a nagyobb széllükések miatt.

A tragikus balesetet szenvedő magyar férfi nem vette figyelembe ezt és lemászott a Creeragh csúcs aljához, hogy a szirtről fotózzon, ekkor azonban egy hatalmas hullám magával sodorta.

Barátnője hiába hívott azonnal segítséget, mire a mentőhelikopter a nyomára bukkant és a limericki Egyetemi Kórházba szállították életét vesztette.

Az írországi magyar konzulátus megerősítette a haláleset tényét, de további információkat nem közöltek.