Az MNB jóváhagyta a Konzum csoport vételi ajánlatát az Appeninn-részvényekre

A kötelező nyilvános vételi ajánlat elfogadásáról október 5. és november 3. között lehet nyilatkozni. Az ajánlati ár 261 forint a 100 forint névértékű részvényekre. Ez az árfolyam 10,39 milliárd forintra értékeli a 3,98 milliárd forint jegyzett tőkéjű vagyonkezelő társaságot, amelynek részvényei a BÉT prémium kategóriájába vannak bevezetve.

Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója augusztus azt mondta, hogy a cél az Appeninn szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakítása, hogy

"az ebből származó gazdasági előnyöket kiaknázva az Appeninn Holdingban összpontosítsuk jövőbeli ingatlanbefektetéseinket”.

A szit hatálya alá tartozó vállalat mentesül a társasági és a helyi adó alól és más illetékeket sem kell leróniuk, ennek fejében a nettó eredményük 90 százalékát kell osztalékként kifizetniük.

Így mentesül a helyi és társasági adók fizetése alól Schmidt Mária cége is.

Megtalálta a kiskaput Schmidt Mária cége

A szit hatálya alá tartozó vállalat mentesül a társasági és a helyi adó alól és más illetékeket sem kell leróniuk, ennek fejében a nettó eredményük 90 százalékát kell osztalékként kifizetniük.Schmidt Mária cége, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.